top of page
  • Obrázek autoraStanislava Hasmanová

Konec ledna - na co nezapomenout

Dnes končí termín pro podání řádného přiznání k DPH za prosinec, popř. 4. čtvrtletí roku 2022. Novela silniční daně ubrala ve většině případů povinnost pro podání přiznání k daně silniční, ale i tak je věcí, které je potřeba do konce ledna zkontrolovat více než dost. Níže uvádím nejdůležitější z nich.


Daň z nemovitosti

Podařilo se Vám loni získat ještě ucházející sazbu u hypotečního úvěru a koupili jste byt ? Nezapomeňte na podání přiznání k dani z nemovitých věcí. Pro daň z nemovitých věcí je rozhodující právní stav k 1.lednu 2023 a jedná se o daň, která se vyměřuje tzv. "dopředu". Na základě podaného přiznání bude tedy vyměřena daň pro rok 2023.

Silniční daň

Navýšení plateb pro poplatníky v režimu paušální daně

Navýšení minimální záloh pro OSVČ

Mzdová a personální agenda - minimální a zaručená mzda, zvýšení rozhodného příjmu pro sociální a zdravotní pojištění, podpis prohlášení, slevy na pojistném od 1. února 2023, změny ve srážkách z mezd ...

Kontrola úhrad závazků pojistného z mezd za rok 2022

A ačkoliv doklady související s rokem 2022 ještě přicházejí, stejně jako potvrzení darů, úroků z hypoték apod., je potřeba pomalu začít připravovat uzavření účetních knih a evidencí a pomalu připravovat přiznání k daním z příjmů. Ale na to je ještě čas ;).







176 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Změny v paušální dani pro rok 2022 a 2023

Dnes jsem se pro Vás opět školila a to na téma Paušální daň pro rok 2022 a její změny pro rok 2023. Proč ? Protože rok 2023 bude pro režim paušální daně teprve třetím rokem života v našem daňovém syst

bottom of page